top of page
Search
  • Writer's pictureSuomen Breikkiliitto

AT valmiina European Gamesiin - kisassa tarjolla ensimmäiset paikat Pariisiin

Toukokuussa kuultiin isoja uutisia, kun Suomen breikkimaajoukkueen tanssija Anniina "AT" Sono Tikka valittiin mukaan kisaamaan vuoden 2023 European Gamesiin. Puolassa tällä viikolla (21.6.) alkaneissa kisoissa on mukana vain Top 16 breikkaria kahdessa kisasarjassa, miesten ja naisten soolobattleissa. European Games on myös merkittävä etappi matkalla kohti Pariisia, sillä voittajat lunastavat itselleen ensimmäiset suorat paikat ensi kesän olympialaisissa.


"Ollut rento fiilis valmistautua kisaan. Kerkesin ottaa pienen loman ajatuksen tasolla, ennen kuin kisapaikka varmistui ja se antoi hyvät energiat ruveta valmistautumaan kisaan", Anniina kertoo tunnelmista kisojen alla. "Olen saanut kehitettyä omaa tapaa tanssia ja se on mennyt tosi paljon eteenpäin, katsotaan miten se tulee skaboissa esiin. Nyt haetaan vielä rentous päälle ja koitetaan nauttia tanssista itse kisoissa."


Breikissä kisataan Puolan Nowy Sącz’ssa 26.-27.6. Kisa alkaa Round Robin -kierroksella, jossa jokainen breikkari battlaa omassa lohkossaan kolme kertaa. Lohkojen kaksi parasta, voitetut roundit ja tuomariäänet huomioiden, jatkaa kisassa seuraavalle kierrokselle kahdeksan parhaan joukkoon.


Kuntoa siis tarvii ja tämä on huomioitu myös valmistautumisessa. TFW Helsingin Echo Bike on ollut kovassa käytössä ja sykkeitä sekä palautumista on seurattu tarkkaan valmentajien opastuksella. "Uusi juttu ja tuntunut hyvältä lisältä. Tuonut itsevarmuutta, että kunto kyllä kestää ja tanssiessa voi keskittyä olennaiseen ja antaa vaan mennä!"


Vuoden alusta alkaen inspiraatiota on tuonut myös treenaaminen Post Breakers' Revenge -kollektiivin kanssa. "Ätän ja Uiskin kanssa ollaan päästy tutkiskelemaan syvemmin omaa suhdetta tanssiin ja se on tuonut paljon vapautta ja leikkisyyttä omaan tekemiseen. Se on jeesannut todella paljon oman suunnan löytämisessä."


Toivotamme Anniinalle suuret tsempit kisaan! Seuraamme kisojen kulkua ja tunnelmia bäkkäriltä myös Breikkiliiton sekä Breaking Team Finlandin Instagramissa. Historiallisia breikkikisoja voi seurata tietojemme mukaan European Games TV -nettiportaalista suorana maanantaina ja tiistaina sekä myös jälkilähetyksenä.146 views0 comments

Recent Posts

See All

Tapahtumatukipäätökset Q1-Q2 2024

Suomen Breikkiliitto käsitteli ja hyväksyi tapahtumatukihakemukset tapahtumatyöryhmän ehdotuksen pohjalta maaliskuussa. Hakemuksia tuli yhteensä viisi, joista taloudellista tukea myönnettiin neljälle

コメント


bottom of page