top of page
Search
  • Writer's pictureSuomen Breikkiliitto

Breikkimaajoukkueet kaudelle 2024-2025 valittu


Suomen breikkimaajoukkueiden kokoonpanot on nyt vahvistettu. Niin aikuisten kuin ensimmäistä kertaa muodostetun nuorten maajoukkueen A-tiimiin valittiin 4 tanssijaa ja B-tiimiin 7 tanssijaa.


Aikuisten A-maajoukkueeseen valittiin: Elias Niskanen, Pontus Linder, Ramona Panula sekä Tanja Kuurola. B-tiimiin nimettiin: Otto Björkman, Hugo Sandberg, Oliver Finne, Lauri Markkanen, Gabriel Karhu, Mikko Nieminen sekä Olli Hurme. Maajoukkuetoiminta toteutetaan yhteistyössä Suomen Tanssiurheiluliiton ja Suomen Breikkiliitto ry:n kanssa.


Nuorten A-maajoukkueeseen valittiin: Emil Lensu, Keiko Aarnio, Linda Bilishenko sekä Nanna Virkkunen. Nuorten B-tiimissä ovat Eni Palomeras Ettala, Oiva Mandelin, Miska Kyllönen, Aaron Asukas, Jasmin Stenros, Roosa Sinisalo sekä Elli Ilmonen. Alkava maajoukkuekausi kestää vuoden 2025 loppuun asti. Maajoukkuetta voidaan täydentää myös maajoukkuekauden aikana.


Maajoukkuehomma on edennyt hurjaa vauhtia. Junioritoiminnan käynnistyminen tänä vuonna on upea edistysaskel ja katse on kirkkaana tulevissa kilpailuissa. Upean tiimin kanssa on ollut hienoa työstää asioita eteenpäin ja olemme erittäin innoissamme tästä ja tulevista vuosista.” Toteaa aikuisten maajoukkueen päävalmentaja Jussi ”Bboy Focus” Sirviö


Valinnat maajoukkueiden kokoonpanosta teki Suomen Breikkiliitto ry:n hallituksen nimeämä valitsijatiimi. Molemmat maajoukkueet kokoontuvat vuoden ensimmäiselle maajoukkueleirille Varalan Urheiluopistoon 5.-7.4.2024. Tyytyväisin mielin ensimmäistä koko joukkueen kohtaamista odottaa myös tuore nuorten breikkimaajoukkueen päävalmentaja, Johannes ”Hatsolo” Hattunen: ”Mahtavat fiilikset, kun saatu joukkue kasaan ja joka ainoa joukkueesta pääsee mukaan ensimmäiselle maajoukkueleirille. Tavoitteena on saada hienoja yhteisiä kokemuksia ja sitä kautta vahvistaa meidän ensimmäiselle maajoukkuevuodelle asetettuja teemoja ja tavoitteita.” 


Breikki on yksi hip hop -kulttuurin neljästä elementistä ja laji nähdään ensimmäistä kertaa virallisena olympialajina kesällä 2024 Pariisin Olympialaisissa.


Maajoukkuetoiminta saatiin Tanssiurheiluliiton ja Breikkiliiton yhteistyössä aikanaan tehokkaasti käyntiin ja ollaan oltu organisoitumisessa ja valmennuskulttuurin kehittämisessä edelläkävijöitä kulunut olympiadi. Nyt otetaan iso askel taas eteenpäin, kun junnujen oma joukkue liittyy mukaan toimintaan. Olympiastatus on tuonut paljon hienoja mahdollisuuksia ja mielenkiintoa breikkausta ja lajikulttuuria kohtaan sekä Suomessa että globaalisti. Uskon, että Pariisin jälkeen hyvä pöhinä vaan kasvaa” tiivistää Suomen Breikkiliitto ry:n puheenjohtaja Aleksi Kyllönen.
Lisätietoja, haastattelukoordinointi:


Johanna Loukamaa

Suomen Breikkiliitto ry varapj,

Maajoukkuemanageri

196 views0 comments

Recent Posts

See All

Tapahtumatukipäätökset Q1-Q2 2024

Suomen Breikkiliitto käsitteli ja hyväksyi tapahtumatukihakemukset tapahtumatyöryhmän ehdotuksen pohjalta maaliskuussa. Hakemuksia tuli yhteensä viisi, joista taloudellista tukea myönnettiin neljälle

Comentarios


bottom of page